Odkąd wrzuciłam na Instastory, że zrobiliśmy babeczki bananowe z czekoladą to moja skrzynka pękała w szwach. Większość z Was prosiła o przepis, zatem wychodzę naprzeciw Waszym oczekiwaniom 🙂
Łapcie przepis na pyszne bananowe babeczki z czekoladą.
Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 400g mąki pszennej
- szczypta soli
- szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 100g brązowego cukru
- 50g gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 80g oleju
Przygotowanie:
Mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz sodę i brązowy cukier (czyli wszystkie suche składniki) mieszamy ze sobą.
Czekoladę siekamy nożem na drobne kawałeczki i dodajemy do wymieszanych suchych składników.
Jajka należy roztrzepać widelcem. Następnie dodajemy olej, mleko i mieszamy. Wrzucamy zgniecione banany i ponownie mieszamy.
Suche składniki łączymy z mokrymi. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach C przez 30 minut.
Smacznego!
JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI MIŁO, GDY:
- podlajkujesz go albo udostępnisz (wpis TUTAJ)
- pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza
- zaobserwujesz mojego Facebooka (wtedy będziesz ze wszystkim na bieżąco)
- dołączysz do nas na Instagramie