Dzisiaj środa przepisowa, a przy okazji popielcowa- także coś bezmięsnego 🙂
Składniki:
-6 marchewek
-1 duża cebula
-pieprz, sól, curry
-mleczko kokosowe (1/2 puszki)
Przygotowanie:
Marchewkę obrać i pokroić w talarki, cebulę pokroić w kostkę. Wszystko razem gotować na łagodnym ogniu w 1 l osolonej wody (bądź wodzie z dodatkiem kostki rosołowej) przez ok. 30 min (dolać jeżeli woda szybko wyparuje). Zmiksować na gładki krem razem z wodą. Dodać mleczko kokosowe. Curry według uznania. Podawać ciepłe.
Smacznego!!
Muszę w końcu sobie blender kupić.
Hehe w tym przypadku by się przydał 🙂
prosta i szybka w wykonaniu, w dodatku wygląda pysznie 🙂
O nasza ulubiona zupa jak nie mam pomysłu albo chcę szybko zrobić to kg marchwi i mamy pyszną zupę. Dodam jeszcze że my najbardziej lubimy z grzankami z bagietki, którą wcześniej smaruję masłem czosnkowym. Czasami zastanawiałam się czy ktoś jeszcze je zupę z „samej” marchewki a tu proszę już wiem. Smacznego 🙂
ciekawy przepis, chociaz nie wiem czemu ja marchewke to najlepiej na surow, gotowanej nie lubi. Ale z dodatkiem curry i mleczka kokosowego moze i mi by zasmakowala:)
wygląda przepysznie!!:))
również uwielbiam tą kremową zupę 🙂
bardzo dobra i co najważniejsze zdrowa
pozdrawiam
Czas przekonać się do zup 😀 Szybko, tanio, zdrowo 😀
Mniam!!! My z Julkiem robimy z dodatkiem czzerwonej soczewicy i imbiru, też polecam! 🙂
uwielbiamy marchewkowy krem:):)
Wygląda pysznie tylko tak się zastanawiam czy taką zupę z dodatkiem mleka kokosowego można podać dziecku , które ma skazę białkową ??