Ten sernik z pewnością Cię zachwyci. Nie tylko dlatego, że jest pyszny, ale głównie dlatego, iż jest banalnie prosty do zrobienia. Mieszamy wszystkie składniki, wkładamy do piekarnika i z głowy. 

Zresztą zobacz sam(a) jak łatwo zrobić sernik z brzoskwiniami 🙂

sernik z brzoskwiniami

SKŁADNIKI NA SERNIK Z BRZOSKWINIAMI:

(proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm)

  • 1 kg twarogu do serników w wiaderku
  • 125 g masła
  • 160 g cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • kilka kropel olejku waniliowego 
  • pół puszki brzoskwiń
  • pół opakowania biszkoptów (spód ciasta)

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

PRZYGOTOWANIE- SERNIK Z BRZOSKWINIAMI: 

1. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód kładziemy biszkopty.

2. Masło stopić w garnku, a następnie przelać do miski w której będziemy przygotowywać masę serową i pozostawić do ostygnięcia.

3. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. 

4. Do przestudzonego masła dodać cukier i ubijać, aż powstanie puszysta, biała masa. Następnie dodawać po części sera i po jednym jajku, miksować do połączenia. Dodać aromat waniliowy. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać.

5.  Wyłożyć połowę sera na biszkopty i na wyrównaną powierzchnię położyć pokrojone brzoskwinie. Przykryć drugą połową masy serowej.

6. Piec w 130ºC przez 80 minut, następnie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto jeszcze na godzinę (przy zamkniętych drzwiczkach i wyłączonym grzaniu). Po godzinie uchylić drzwiczki i zostawić sernik, aż wystygnie.

 
Smacznego!

sernik z brzoskwiniami


JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI MIŁO, GDY: 

  • podlajkujesz go albo udostępnisz (wpis TUTAJ)
  • pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza
  • zaobserwujesz mojego Facebooka (wtedy będziesz ze wszystkim na bieżąco)
  • dołączysz do nas na Instagramie

 

Podziel się