Ten sernik z pewnością Cię zachwyci. Nie tylko dlatego, że jest pyszny, ale głównie dlatego, iż jest banalnie prosty do zrobienia. Mieszamy wszystkie składniki, wkładamy do piekarnika i z głowy.
Zresztą zobacz sam(a) jak łatwo zrobić sernik z brzoskwiniami 🙂
SKŁADNIKI NA SERNIK Z BRZOSKWINIAMI:
(proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm)
-
- 1 kg twarogu do serników w wiaderku
- 125 g masła
- 160 g cukru
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- kilka kropel olejku waniliowego
- pół puszki brzoskwiń
- pół opakowania biszkoptów (spód ciasta)
PRZYGOTOWANIE- SERNIK Z BRZOSKWINIAMI:
1. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód kładziemy biszkopty.
2. Masło stopić w garnku, a następnie przelać do miski w której będziemy przygotowywać masę serową i pozostawić do ostygnięcia.
3. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
4. Do przestudzonego masła dodać cukier i ubijać, aż powstanie puszysta, biała masa. Następnie dodawać po części sera i po jednym jajku, miksować do połączenia. Dodać aromat waniliowy. Na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
5. Wyłożyć połowę sera na biszkopty i na wyrównaną powierzchnię położyć pokrojone brzoskwinie. Przykryć drugą połową masy serowej.
6. Piec w 130ºC przez 80 minut, następnie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto jeszcze na godzinę (przy zamkniętych drzwiczkach i wyłączonym grzaniu). Po godzinie uchylić drzwiczki i zostawić sernik, aż wystygnie.
-
Smacznego!
JEŚLI MYŚLISZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ, TO BĘDZIE MI MIŁO, GDY:
- podlajkujesz go albo udostępnisz (wpis TUTAJ)
- pozostawisz po sobie ślad w formie komentarza
- zaobserwujesz mojego Facebooka (wtedy będziesz ze wszystkim na bieżąco)
- dołączysz do nas na Instagramie