Małe pizzerinki to  świetny sposób na szybki obiad, albo kolację. Sprawdź jak łatwo je zrobić!

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/4 szklanki sosu pomidorowego (albo pomidorów krojonych z puszki)
200g tartej mozzarelli
4-5 pieczarek + ulubione dodatki do pizzy
oregano

Wykonanie: 
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Arkusz ciasta francuskiego podziel na 10 prostokątów. Na każdym prostokącie rozsmaruj po łyżce sosu pomidorowego. Posyp kawałki ciasta tartą mozzarellą i porozkładaj na nich plastry pieczarek. Dodaj ulubione dodatki. U nas- salami  i oliwki. Wierzch zapiekanek posyp oregano. Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.

Smacznego!

 

Tutaj znajdziesz filmik z przygotowania (trzeba tylko przeżyć reklamy na początku):

Podziel się