Mam dla Was dzisiaj przepis na bardzo proste i zarazem pyszne danie obiadowe. Wystarczy dosłownie kilka minut i mamy obiad z głowy 🙂

Czas na przepis!

Składniki:

  • Około 150 g makaronu kokardki

  • Pół opakowania mrożonego szpinaku lub świeży szpinak
  • 70g suszonych pomidorów

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 200g śmietany 30%

  • Sól, pieprz, kucharek, przyprawa do kurczaka
  • Oliwa z oliwek ( lub oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami)

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szpinak podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią kurczaka uprzednio pokrojonego w kostkę i przyprawionego. Smażymy na dużym ogniu kilka minut. Następnie dodajemy pomidory pokrojone w paski. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilkę smażymy. Zmniejszamy ogień i wrzucamy szpinak. Po chwili dodajemy makaron i śmietanę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy, starając się nie gotować.

Nakładamy na talerze i jemy ze smakiem 🙂

Smacznego!

Podziel się